HJEM OM MEG PRODUKTER&TJENESTER BLOGG Book time Logg inn

Jeg har ikke tid!

May-Lis Møller
Jeg har ikke tid!
8:10
 

"Jeg har ikke tid til egenomsorg" – Velkommen til klubben!

Vi har alle vært der, ikke sant? Når listen over alt du burde gjøre, føles like lang som den siste sesongen av favorittserien din – som du for øvrig ikke har hatt tid til å se heller. Det føles som om du knapt rekker å puste, langt mindre finne tid til noe så "luksuriøst" som egenomsorg.

Men her er greia: Egenomsorg er ikke bare ansiktsmasker og spa-dager (selv om jeg er HELT for det også). Det er heller ikke noe vi trenger å sette av hele dager til. Egenomsorg skjer i de små øyeblikkene – øyeblikkene vi ofte overser på dager fulle av krav og høye forventninger. Så, la oss snakke om mikro-øyeblikkene – små, fine øyeblikk med omsorg vi kan snike inn i travle dager.

"Du kan ikke helle fra en tom kopp. Ta vare på deg selv først."

Mikro-øyeblikk: Start i det små, kjære deg

Jeg har oppdaget at mikro-øyeblikk er min beste venn når livet føles ut som en evig to-do-liste. Mikro-øyeblikk er små gnist av glede som kan gjøre selv de gråeste dagene litt lysere. Og det beste? De krever ikke planlegging i det hele tatt, de krever ikke dyre spa-besøk eller meditasjons-retreats på en fjelltopp.

Her er et par av mine favoritt øyeblikk som får meg til å føle meg litt bedre:

- Den magiske effekten av et lys: Jeg elsker å tenne et lys. Og hva er vel bedre enn det i den tiden vi gå inn i nå. Det tar bokstavelig talt fem sekunder, men duften? Den kan forvandle en vanlig ettermiddag til noe helt annet. Plutselig føles det som om jeg har tatt en time-out, selv om jeg sitter midt i et prosjekt.

- Musikk og vipps så er humøret snudd på 1-2-3: Jeg setter på en sang mens jeg jobber, og plutselig er verden litt lettere. Har du prøvd å ta husvasken til favorittmusikken din? Det blir mye mer  moro! (Nesten.)

- Dusjen, min lille oase: I stedet for å skynde meg gjennom dusjen som om jeg er i et maraton, tar jeg et ekstra minutt for å nyte det varme vannet. Jeg lukker øynene og later som jeg er på et femstjerners hotell. 

Legg merke til de små tingene

Små øyeblikk handler ikke bare om å skape små stunder av glede, men også om å legge merke til de gode tingene som allerede er rundt oss. Som når du finner en morsom video om det er videoer av dyr eller mennesker. Det som får smilet frem i ansiktet ditt, kan gjøre underverker i en ellers grå hverdag.

Eller når mannen min setter på rockemusikk jeg egentlig ikke er sååå glad i  – men så finner han en nydelig ballade som får frem godfølelsen og jeg tenker at ok, det er jo noe bra musikk i den gata der også. Eller når en av gutta sender en artig memes eller video jeg begynner å le av. 

Det er så lett å glemme å legge merke til de små, fine tingene i hverdagen, så legg merke til når du gjør det? Da føles livet litt bedre.

Hvorfor små øyeblikk påvirker mye – også hvordan vi behandler oss selv.

Her er en morsom greie: Når vi tar oss tid til de små øyeblikkene med glede og ro, påvirker det hele måten vi behandler kroppen vår på. Når jeg har en god dag, er det mye lettere å spise noe som gir meg energi og får meg til å føle meg bra. Mens på de dagene når ting føles tungt? Da har jeg en tendens til å snakke litt strengt til meg selv. Du vet, den indre stemmen som høres ut som: "Hvorfor har du ikke fått til dette enda?" Og før jeg vet ordet av det, har jeg spist den sjokoladen jeg skulle ha på lørdag..

De gangene jeg stopper opp og tar et øyeblikk for å bare være tilstede, skjer det noe magisk. Jeg føler meg mer i flyt, mer snill mot meg selv, og da er det mye lettere å gjøre de små tingene som gir meg energi i stedet for det som tapper meg for energi.

Egenomsorg er som et vanningssystem for deg selv

Har du noen gang hatt en plante som alltid ser litt trist ut, selv om du har vannet den hver uke? Vel, det å ta vare på deg selv er som vannet som den planten faktisk trenger – og her er trikset: den trenger små doser ofte, ikke én stor bøtte en gang i måneden. De små dryppene, mikro-øyeblikkene, er akkurat som når du vanner planten jevnt gjennom uken. Litt om gangen, men til slutt? Planten blomstrer. Og sånn er det med oss også.

Din tur!

Så, hvis du også føler at du ikke har tid til å ta vare på deg selv, inviterer jeg deg til å prøve mikro-øyeblikkene. Start i det små. Legg merke til de gode tingene rundt deg, skap små øyeblikk av glede, og vær snill mot deg selv. Tro meg, det gjør en stor forskjell.

Og kanskje, mens du leser dette, kjenner du på en liten nysgjerrighet. Kanskje du har begynt å tenke på hvordan det ville føles å ha et sted hvor du ikke trenger å gjøre alt alene. Et sted hvor det er trygt å senke skuldrene, få nye perspektiver og ny inspirasjon – sammen med andre som også søker små øyeblikk av ro og vekst.

I vår medlemsportal utforsker vi bl.a temaer som dette – egenomsorg, indre balanse og de små vanene som skaper stor endring over tid. Du trenger ikke å gjøre noe nå. Bare forestill deg hvordan det kunne være å ha et sted som støtter deg. Kanskje du allerede kan se for deg hvordan du vil ta med deg disse mikro-øyeblikkene inn i hverdagen, og la dem blomstre enda mer sammen med oss.

Nå åpner vi opp en helt spesiell mulighet for deg. Du kan bli med oss helt gratis i 30 dager, uten noen form for binding. Bare forestill deg hvordan det kunne være å ha oss som støtter deg på din reise, og se for deg hvor mye du kan få ut av det, bare ved å prøve.

Når du er klar til å ta steget, vet du hvor du finner oss. Vi venter på deg, med åpne armer.

PS! En liten gave til deg i dag som er en av mange ulike lydfiler du finner inne i portalen vår. Håper du liker den.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.