HJEM OM MEG PRODUKTER&TJENESTER BLOGG Book time Logg inn

Ta deg tid – Hvorfor raskere ikke alltid er bedre

"Ta deg tid – Hvorfor raskere Ikke alltid er bedre"

I en hverdag som stadig blir mer hektisk, er det lett å la seg friste til å gjøre alt litt raskere – til og med når vi lytter til lydbøker eller podcaster. Teknologien gir oss muligheten til å øke tempoet, og mange velger å sette opp hastigheten for å 'få med seg mer på kortere tid.'

Men er det en fordel?

Mine tanker om ro:
"Jeg er en som liker å ta ting i et litt roligere tempo, jeg har etterhvert funnet verdi i det å gi meg selv tid til å fordype meg i det jeg lytter til eller ser på. For meg handler det ikke om å skynde meg gjennom en lydbok eller å komme meg raskest mulig til slutten av en serie – det handler om å ta inn det jeg har foran meg. Jeg tror det å være mer her og nå er noe vi alle kan ha godt av, spesielt når verden rundt oss spinner raskere enn noen gang. Men tro meg, jeg har jobbet med å komme der jeg er nå, fordi jeg var den som stresset mye før, jeg var mer i fortiden og fremtiden enn akkurat her. Det var som en virvelvind føk gjennom kroppen min og jeg kjente det ofte stramme i magen. Frem til jeg fant løsninger som hjalp meg til å få det lettere og den tunge skyen ble erstattet med solskinn og en frisk og varm bris"

Vitenskap og advarsler om høyere hastighet:

Forskning viser at når vi lytter til eller ser på noe i høyere hastighet, kan vi risikere å gå glipp av viktige nyanser. Nevrologer advarer om at hjernen kan bli overbelastet, og det kan faktisk svekke evnen vår til å virkelig forstå og huske det vi lytter til. Sammenligningen med 'fast food' er god synes jeg – vi fyller hodet med rask informasjon, men mister ofte kvaliteten på opplevelsen underveis.

Forskning viser også at det å være mer til stede i øyeblikket, som f.eks å bruke mindfulness, kan forbedre både den mentale helsen din og livskvaliteten. Det å lytte i normalt tempo kan faktisk gi hjernen rom for å bearbeide informasjon bedre, og det kan redusere stressnivået. Å bremse ned handler ikke bare om å ta det rolig – det handler om å gi deg selv sjansen til å være fullt og helt til stede.

Jeg forstår at hverdagen kan føles som et evig kappløp, og det kan være vanskelig å finne tid til å bremse ned. Men selv noen minutter med stillhet eller å lytte til noe i vanlig tempo kan gjøre en stor forskjell. Det handler ikke om å være perfekt, men å finne små ting hvor du gir deg selv rom til å puste.

Forestill deg en stille morgen hvor du hører vinden suse lett i trærne, mens du sakte våkner med en kopp te. Ingen hastverk, ingen lister å krysse av. Du har tid til å bare være, og la tankene flyte. Dette er den typen ro vi alle fortjener å oppleve, selv midt i en hektisk hverdag

Hvis du ønsker å bremse ned, kan du starte med små justeringer. Ta deg tid til å puste dypt noen ganger i løpet av dagen, legg merke til ting rundt deg når du går en tur, eller prøv å være bevisst på hvordan du spiser. Å gjøre én ting om gangen kan hjelpe deg til å være mer tilstede, og det krever ofte mindre tid enn vi tror.

Når var siste gang du lot deg selv bare være, uten å tenke på hva som kommer rundt neste sving? Hva ville skje om du tok en pause og tillot deg å lytte – til det du har rundt deg, til deg selv, til øyeblikket?


Neste gang du setter på en lydbok eller en podcast, hvorfor ikke prøve å la den spille i normal hastighet? Gi deg selv den sjansen, i stedet for å bare jage etter neste oppgave. 

Er du klar for å bremse ned?

Det er nettopp derfor jeg har laget en rekke hjelpemidler for å hjelpe deg og gi hjernen muligheten til å koble av, sånn at du kan få en dypere følelse av ro.

Sjekk ut om noe av dette kan være for deg – det kan være akkurat det du trenger for å slappe av og finne balansen.

Her har du noen alternativer:

  • Bli med på CHALLENGEN "FRA STRESS TIL RO"  som starter opp søndag 20.oktober kl.19
  • Besøk MEDLEMSPORTALEN min i dag og oppdag hvordan du kan ta tilbake kontrollen over tiden din og finne en god ro i hverdagen. Akkurat nå kan du teste ut 30 dager gratis.
  •  Sjekk ut MEDITASJONSPAKKEN min med mange gode lydfiler som kan hjelpe deg å slappe mer av.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.