HJEM OM MEG PRODUKTER&TJENESTER BLOGG Book time Logg inn

Daglig vitamininnsprøytning

Gleden ved takknemlighet

Har du noen gang lagt deg om kvelden og tenkt over hva som gikk bra i løpet av dagen?

Det kan virke som en liten greie, men forskning viser at det å fokusere på de positive øyeblikkene kan ha en betydelig innvirkning på det mentale og hvordan du føler deg.

En av pionerene innen positiv psykologi, Martin Seligman, har vært med på å utvikle en enkel, men kraftfull øvelse som kalles "3 positive". Dette er en daglig øvelse der du kan øve deg på å reflektere over tre positive ting som har skjedd i løpet av dagen.

"3 positive" fungerer veldig godt

På slutten av dagen, før du legger deg, setter du deg ned med en notatbok eller noe annet og skriver ned tre positive ting fra dagen som har gått. Det spiller ingen rolle om de er store eller små – det viktigste er at de betyr noe for deg. Det kan være alt fra en god samtale med en venn, sola som varmer i ansiktet, en oppgave du har taklet bra, eller bare en god kopp kaffe.

Her har du noen eksempler for å komme i gang hvis dette er noe du kanskje ikke har gjort mye før:

1. Mennesker: Kanskje du hadde en herlig lunsj med en kollega eller venn, eller fikk en hyggelig melding fra en du kjenner. Sånne øyeblikk minner oss på hvor viktig relasjoner er.

2. Opplevelser: Kanskje du gikk en tur i skogen og lyttet til fuglekvitter, eller du så en vakker solnedgang. Naturen har en magisk evne til å gi oss små glimt av glede mener nå jeg. Og det rett utenfor stueveggen.

3. Hverdagsglede: Noen ganger er det de små tingene som gir mest glede – den lille koppen med kaffe en tidlig morgen på terrassen er noe jeg setter stor pris på, en ny episode av favorittserien din, eller en god bok som venter på deg på nattbordet.

Hvorfor "3 positive" er virkningsfullt:

Forskning viser at det å føre takknemlighetsdagbok i bare tre uker kan gi økt glede, mer tilstedeværelse, større optimisme, bedre søvnkvalitet og til og med økt lyst til å trene. Det ser ut til at når vi fokuserer på det positive, skaper vi en positiv spiral som påvirker flere aspekter av livet vårt. En av grunnene til at dette fungerer så godt, kan være at bedre søvnkvalitet gir oss energi til å takle hverdagens utfordringer med et mer positivt syn eller tankegang. Det er jammen verdt er forsøk med så mange gode effekter ikke sant?

Skal du teste det ut?

Hvorfor ikke gi det en sjanse? Begynn allerede i kveld. Skriv ned tre positive ting fra dagen din. Fortsett i tre uker og se hvilke endringer du legger merke til. Kanskje vil du oppleve mer glede, større ro, og en dypere følelse av takknemlighet....Det er noe de fleste ønsker mer av tror jeg.

Husk, "3 positive" er ikke bare en øvelse, det er en måte å vise deg selv omsorg på også. Det er en påminnelse om at selv i de mest hektiske periodene av livet ditt og utfordrende dager, finnes det øyeblikk med lys og glede. Og det passer fint nå i overgangen fra sommerferie til hverdagen ikke sant? Og ikke minst når høsten nærmer seg med stormskritt.

La "3 positive" bli din daglige vitamininnsprøytning – for det er en enkel måte å ta vare på deg selv. Prøv det, og kanskje du vil oppdage hvordan takknemlighet kan gjøre livet ditt bedre.

Masse lykke til 🌟

Varm hilsen

May-Lis

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.