HJEM OM MEG PRODUKTER&TJENESTER BLOGG Book time Logg inn

Hvordan bli mer venn med den indre kritikeren

Hvordan bli mer venn med den indre kritikeren (styggen på ryggen)...

Har du noen gang følt at en liten, men sta stemme inni hodet ditt prøver å trekke deg ned hver gang du vurderer å gjøre noe nytt? Du vet, den som sier ting som....

"Er du sikker på at du kan dette?" eller "Hva om du feiler?". "Hva om du ikke klarer det du har bestemt deg for?"

Sabotøren er en kjent figur for mange av oss – den lille kritiske stemmen som prøver å beskytte oss ved å fylle oss med tvil og usikkerhet. Det er nesten som å ha en overbeskyttende bestevenn på skulderen som alltid minner deg på mulige farer, men aldri helt ser verdien i det du kan oppnå.

Her er den gode nyheten: Du kan lære å håndtere styggen på ryggen, og du kan bruke ham til din fordel. La oss ta en titt på hvordan!

1. Bli oppmerksom på Sabotøren

Det første du kan gjøre er å bli bevisst på når Sabotøren dukker opp. Kanskje du kjenner igjen følelsen av at selvtilliten synker, eller at du begynner å tvile på dine egne evner. Neste gang dette skjer, stopp opp et øyeblikk og spør deg selv: "Er dette min indre kritiske stemme som snakker?" Bare det å sette navn på ham kan redusere makten han har over deg. Kall han gjerne styggen på ryggen, eller som jeg kaller henne "Bitchen"

2. Takk Sabotøren

Det kan høres litt rart ut, men i stedet for å kjempe imot, kan du prøve å takke. "Takk for at du prøver å beskytte meg," kan du si. Sabotøren mener det faktisk godt, han prøver bare å sikre at du unngår skuffelser. Og samtidig kan han være litt vel ivrig på å holde deg tilbake. Ved å takke ham, anerkjenner du også deg selv men du gir ham ikke lov til å styre livet ditt.

3. Snakk til Sabotøren som en venn

Når du først har gjenkjent og takket Sabotøren, kan du ta samtalen videre. Spør: "Hva er det du er redd for? Hva er det verste som kan skje?" Ved å få disse bekymringene frem i lyset, kan du ofte se at de ikke er så skumle som de virker i ditt eget hode. Tenk på det som en hyggelig samtale med en venn.

4. Fokuser på små seire

En av de beste måtene å stilne Sabotøren på er å bygge opp selvtillit gjennom små, men viktige seire. Ta små steg mot målet ditt, og la hver lille seier minne Sabotøren på at du faktisk kan klare det du har bestemt deg for. Jo flere små seire du samler opp, jo lavere vil stemmen til Sabotøren bli.

5. Heng med gode folk

Ingenting stilner Sabotøren raskere enn positive impulser fra menneskene rundt deg. Heng med folk som heier på deg, som ser deg som den du er, og som hjelper deg å se alt det du får til. Når du har gode folk rundt deg, vil det være lettere å takle både deg selv og Sabotøren om at du er på rett vei.

6. Husk at Sabotøren er en del av deg – bare ikke hele deg!

Til slutt, husk at Sabotøren bare er en liten del av deg. Han dukker opp innimellom, men han er ikke sjefen. Du har mange andre sider som er sterke, kreative, modige og kraftfulle. Når du lar disse sidene få mer plass i hverdagen din, vil Sabotøren naturlig miste grepet sitt sakte men sikkert.

Noen tanker helt på tampen...

Vi har alle en indre Sabotør som prøver å holde oss tilbake innimellom. Og ved å anerkjenne, snakke med ham og ta kontroll over samtalen, kan vi snu den negative energien til noe positivt. Neste gang du hører Sabotørens stemme, husk at du har verktøyene til å ta styringen. Det handler om å ha en vennlig, men bestemt samtale med deg selv, og å gi deg selv tillatelse til å ta de stegene du trenger for å vokse.

Så, hvordan har du tenkt å snakke med din Sabotør i dag?

Trenger du litt drahjelp kan denne LYDFILEN hjelpe deg på veien.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.